ÜRÜNLERİMİZİN, DARBE SESİ YALITIMI SAĞLADIĞI, AKREDİTE TEST LABORATUVARI TARAFINDAN ONAYLANDI.37 dB (ISO 10140-1 Annex H, ISO 10140-3, ISO 717-2)

 Darbe sesi, katı maddelerin, yapı elemanlarına (duvar, döşeme veya tavan) çarpması sonucu meydana gelmektedir. Bu çarpışma sırasında meydana gelen vibrasyon, ses dalgaları oluşturmakta ve farklı yollarla iletilmektedir. Darbe kaynaklı seslere örnek olarak; ayak (topuk) sesi, zıplama, eşyaların düşürülmesi ve sürüklenmesi gibi faaliyetler verilebilir.Darbe sesinin, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu pek çok bilimsel çalışma ile kanıtlanmaktadır. Bu olumsuz etkilerden bazıları;

·         Psikolojik hastalıklar,

·         Fizyolojik problemler,

·         Dinlenme ve uyku kalitesinin bozulması,

·         İletişim bozuklukları,

·         Dikkat eksikliği,

·         İş görememe vb.

Bu olumsuz etkileri yüzünden, son yıllarda konu ile ilgili çok sayıda çalışma yapılmakta ve darbe sesi yalıtımına yönelik farklı ürünler piyasaya sürülmektedir. Bu ürünlerin darbe sesi yalıtımı değerleri, kullanılan malzeme türüne göre değişmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Mayıs 2017 tarihinde “BİNALARIN GÜRÜLTÜYE KARŞI KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” yayınlandı. Yönetmelik kapsamında, insanların maruz kalacağı gürültüye karşı, her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde; tasarım, yapım, kullanım, bakım ve işletim bakımından uyulacak kurallar belirlendi. Darbe sesi yalıtımı da, uyulması zorunlu bu kuralların içerisinde yer almaktadır. Yönetmelik, 31 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Darbe sesi testleri, ISO 10140-1 Annex H ve ISO 10140-3 standartlarına göre yapılmakta ve ISO 717-2 standardına göre hesaplanmaktadır. Test sonucunda,  ΔL (Darbe sesi yalıtımı iyileştirme indeksi) değer hesaplanmaktadır. ΔL değeri arttıkça, ürünün darbe sesini yalıtma özelliği de artmaktadır.

Climaflex® / Climaphon® Polietilen Köpüğü ürünlerimiz, İspanya’da bulunan Acusttel firmasının akredite laboratuvarında, yukarıda bahsedilen standartlara göre test edildi. Test sonucunda, ΔLw değeri 37 dB bulundu. Darbe Sesi Test Sonucuna  Ulaşmak İçin Tıklayınız...

Elde edilen bu sonuçlara göre, Climaflex® / Climaphon® Polietilen Köpüğü ürünlerimizin, piyasada mevcut ürünlerle karşılaştırıldığında, şap altı vb. uygulamalarda, yüksek darbe sesi yalıtımı sağladığı onaylandı.

                                                            Teknik Özellikler:

Çalışma Sıcaklığı

Climaflex kapalı hücreli polietilen köpüğün tavsiye edilen çalışma sıcaklık aralığı aşağıda verilmiştir.

Borular : - 45 C, + 105 °C
Levha ve Rulolar : -80
°C+ 100 °C

Yoğunluk

Climaflex kapalı hücreli polietilen köpüğü en iyi yalıtım özelliklerinin  sağlandığı optimum yoğunlukta üretilmektedir.
Levhalarda: 35 kg/m³

Isı Geçirgenlik Katsayısı

Climaflex kapalı hücreli polietilen köpüğü kapalı gözeneklerde hapsolan durağan hava sayesinde ve polietilen malzemesinin düşük ısı iletim katsayısı sayesinde ısı transferini önemli ölçüde azaltır.

λ = 0,049 W/mK 0 ºC
λ = 0,066 W/mK 50 ºC

Buhar Difüzyon Katsayısı

Climaflex polietilen köpüğü yalıtım malzemeleri kapalı hücre yapısı sayesinde buhar difüzyonuna karşı büyük direnç gösterir.

Çıplak Boru ve Levhalarda µ ≥5000
Al. Kaplı Boru ve Levhalarda µ ≥16000

Yangın Sınıfı

Climaflex kapalı gözenekli polietilen yalıtım ürünleri alevi yaymaz, yürütmez.

E sınıfı (EN 13501-1)

Ses Yalıtımı

Darbe titreşim yutma özelliği olan Climaflex kapalı hücreli polietilen yalıtım ürünleri darbe sesini önemli ölçüde engeller.

37 dB (ISO 10140-1 Annex H, ISO 10140-3, ISO 717-2)

Dış Ortam Dayanımı

Climaflex kapalı hücreli polietilen yalıtım ürünleri dış ortam şartlarına en iyi düzeyde direnç sağlar.

Çıplak: İyi
Al. Folyo Kaplı: Tesisat Ömrü Kadar

Çerçeve Etkisi

Climaflex Polietilen Yalıtım ürünleri asbest, kurşun, civa vb. ağır metaller ile CFC ve HCFC gazları içermez. Ozon tabakasına zararlı etkisi yoktur.

Darbe Sesi Test Sonucuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.....

DİNAMİK ISI MAKİNA  YALITIM MALZEMELERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

        Merkez: 1203/4 Sokak No: 1/A Yenişehir 35110 İZMİR/TÜRKİYE 

           Tel:+ 90 232 449 12 50  Fax:+90 232 449 01 34  

web:www.dinamik-izmir.com

 twitter linkedin facebook